Daržovių lazanija
Ingredientai lazanijai:
- lazanijos lakštai – 9 vnt
- bklažanas
- agurotis
- svogūnas
- saldžioji paprika
- pomidorai – 2 vnt
- grybai – 200 gr
- česnakas – 3 skiltelės
- pomidorų pasta – 2 l
- aliejus
- druska
- malti juodieji pipirai
- kietasis sūris – 150 gr
Gaminimo eiga:
1. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. Svogūnus truputį pakepinkite su aliejumi, ten pat suberkite kitas daržoves ir grybus. Troškinkite 10 minučių. Pomidorų pastą atskieskite nedideliu kiekiu vandens ir supilkite į daržoves.
2. Pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite dar 5 minutes, tada nukaiskite ir atvėsinkite. Naudokite lazanijos lakštus, kurių nereikia virti. Ant kepimo formos dugno dėkite 3 lakštus.
3. Užpilkite 1/3 daržovių. Sutarkuokite sūrį ir 1/3 jo užberkite ant daržovių. Taip sluoksniuokite 3 kartus. Viršutinis turi būti sūrio sluoksnis. Pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 30-40 minučių.