Tortas ferrero rocher
Biskvitams:
- kiaušiniai: 7 (dideli)
- cukrus: 0,5 puodelio (puodelis 236ml)
- miltai: 3 valgomųjų šaukštų
- kakava: 2 valgomųjų šaukštų
- malti lazdyno riešutai: 2 puodelių
- kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
Kremui:
- maskarponė: 500 gramų
- kambario temperatūros sviestas: 100 gramų
- riešutų skonio pertepti vafliukai: 260 gramų
- nutella: 1 puodelio
- pieniškas šokoladas: 100 gramų
Dekoracijai:
- kepinti smulkinti lazdyno riešutai
- saldainiai ferrero rocher
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje pasiruoškite biskvitus. Kiaušinius, elektriniu plakikliu, sumaišykite su cukrumi. Suberkite maltus riešutus, miltus, kakavą bei kepimo miltelius, viską gerai išmaišykite. Tešlą padalinkite į tris lygias dalis bei po vieną kepame biskvitus. (kepkite 180 laipsnių orkaitėje, vienas biskvitas kepė maždaug 10-15 minučių). Iškepus, palikite atvėsti.
2. Tuomet kremui šokoladą ištirpinkite ant karštų garų, kai atvės, įsukite minkštą sviestą bei maskarponę. Po truputį įsukite nutellą bei sulaužytus vafliukus.
3. Galiausiai surinkite tortą. Šonus aplipdykite kepintais riešutukais, viršų apdėliokite saldaniais. Labai gardu!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrieles blogas