Plonasluoksnis Medutis
|

Plonasluoksnis Medutis

Lakštams reikės:

  • 50 gr sviesto
  • 3 v.š. medaus
  • 100 ml cukraus
  • 50 ml pieno
  • 1 paplakto kiaušinio
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 600 ml miltų (maždaug 3 puodelių)
  • žiupsnelio druskos

Kremui reikės:

  • 150 ml riebios grietinės
  • 400 ml riebios grietinėlės plakimui
  • 3 v.š. cukraus pudros
  • 1 v.š. vanilinio cukraus
  • 0,5 pakelio greitai paruošiamos citrininės želė

Gaminimo eiga:
1. Sviestą viename inde ištirpiname su medumi, cukrumi ir pienu. Paliekame pravėsti.

2. Įmaišome paplaktą kiaušinį, druską bei kepimo miltelius. Po truputį suberiame miltus.

3. Išminkome minkštą ir elastingą tešlos rutulį, apdengiame švariu rankšluostėliu ir 15 minučių paliekame pastovėti šiltai.

4. Tešlą padaliname į 12 lygių dalių. Kiekvieną iškočiojame į apvalų, maždaug lietinio blyno plonumo, lakštą (šiek tiek didesnį, nei 16cm skersmens) ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.

5. Kepame, kol ima ruduoti ir lygiai apipjaustome dar karšto skritulio kraštus. Nupjautus kraštelius atsidedame trupiniams.

6. Želė miltelius užpilame verdančiu vandeniu, kad vos apsemtų ir maišome iki vientisos masės, kol ištirpsta, paliekame pravėsti (jei ruošiant kremą želė pradeda stingti, kelias sekundes pašildome mikrobangėje, kad išsileistų).

7. Šaltą grietinėlę plakame, kol suputoja, tada suberiame cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir toliau plakame iki standumo. Įmaišome kambario temperatūros grietinę ir skystą želė.

8. Kremą kelioms minutėms pastatome į šaldytuvą, kad šiek tiek sutvirtėtų. Sutepame tortą. Papuošiame tuo pačiu kremu ir nupjautų medaus lakštų trupinukais. Ragaujame kitą dieną.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrielės blogas

Parodyta 4, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai