Tortas „Žozefina“
|

Tortas „Žozefina“

Papločiams:

  • razinos: 250 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • pienas: 180 mililitrų
  • cukrus: 100 gramų
  • miltai: 200 gramų
  • soda: 2 nubrauktų arbatinių šaukštelių

Kremui:

  • grietinė: 800 gramų (30%)
  • sviestas: 150 gramų
  • cukraus pudra: 110 gramų
  • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • citrinos rūgštis: ant peilio galiuko

Sulaistymui:

  • stipri pasaldinta kava: 80-100 mililitrų

Papuošimui:

  • juodasis šokoladas: 80 gramų
  • razinos: 30 gramų
  • baltas šokoladas: 30-40 gramų

Gaminimo eiga:
1. Papločiai: Razinas užpilkite su verdančiu vandeniu bei palikite išbrinkti. Tada berkite ant rankšluosčio, kad apdžiūtų. Kol džiūna razinos, išplakite iki standumo baltymus su cukrumi, bei atskirame inde trynius. Atsargiai sumaišykite baltymus su tryniais. Razinas blenderiu sutrinkite iki košelės konsistencijos. Pilkite į jas pieną, actu nugesintą sodą bei greitai išmaišykite. Sudėkite kiaušinių masę, atsargiai išmaišykite. Galiausiai suberkite miltus bei vėl lėtai išmaišykite. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.

2. Padalinkite ją į 3 dalis (geriausia pasverti visą masę bei padalinti į 3). Ant kepimo popieriaus nusipieškite tris 22-23 centimetrų skersmens apskritimus. Paskirstykite ant apskritimų tešlą bei kepkite po vieną lakštą 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 10-15 minučių, kol papločiai gražiai paruduoja. Iškepusius galite lygiai apipjaustyti, kad suteptas tortas būtų lygus. Atvėsinkite. Subadykite papločius dantų krapštuku keliose vietose ir sulaistome kava.

3. Kremas: Minkštą sviestą plakite mikseriu kartu su pudra bei vaniliniu cukrumi, kol tampa purus. Suberkite citrinos rūgštį. Po truputį pilkite grietinę bei lėtai plakite kelias minutes, kol tampa standus.

4. Surinkimas ir papuošimas: Sutepkite papločius kremu. Viršų bei šonus aptepkite tuo pat kremu bei barstykte tarkuotu šokoladu. Aš viršų puošiau geltonosiois razinomis baltame šokolade – labai skanu! (ištirpiname šokoladą, pamirkome razinas, dedame ant kepimo popieriaus bei sustingdome šaldytuve). Tortą laikome šaldytuve per naktį, o dar geriau bent parą – jis tampa dar skanesnis. Skanaujame!

5. Patarimas: Sulaistymui galima naudoti tiek alkoholį, sultis, arbatą ar kitą, bet rekomenduojame stiprią kavą – ji suteikia labai gerą papildomą prieskonį! Taip pat dar į kremą galima įdėti geltonųjų razinų.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Jurgitos receptai

Parodyta 11, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai