Tortas „Paukščių pienas“

Tortas „Paukščių pienas“
Patinka receptai? Patiekalas taps skanesnis jeigu juo pasidalinsi su draugais! :)  
  

Biskvitas:

  • kiaušiniai: 3
  • cukrus: 0,5 stiklinės
  • miltai: 0,5 stiklinės

Suflė:

  • kiaušiniai: 5
  • želatina: 20 gramų
  • vanduo želatinai brikinti: 75 mililitrų
  • cukrus: 1 stiklinės
  • miltai: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
  • pienas: 0,5 stiklinės
  • sviestas: 150 gramų

Šokoladinis glajus:

  • juodas šokoladas: 100 gramų
  • grietinėlė: 75 gramų (35% riebumo)

Gaminimo eiga:
1. Biskvito kepimas: Kiaušinius iki purumo išplakame su cukrumi, atsargiai įmaišome miltus. Supilame tešlą į torto formą nuimamais kraštais. Kepame iki 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Iškepusį ataušiname bei perpjauname į 2 lakštus.

2. Suflė gaminimas: Želatiną užpilame su vandeniu bei paliekame maždaug 30 minučių, kad išbrinktų. Trynius su puse cukraus išplakame iki purumo, persijojame į juos miltus, įmaišome pieną. Masę su dubeniu dedame į puodą su verdančiu vandeniu bei vierdame vandens vonelėje, kol sutirštės (iki tokios konsistencijos, kokia buvo biskvito tešla). Nuolat pamaišome, kad nesusidarytų gumuliukai. Sutirštėjusius trynius visiškai ataušiname. Išplakame kambario temperatūros minkštą sviestą bei toliau plakant, supilame ataušusius trynius. Plakame viską iki vientisos masės.

3. Tuomet baltymus su likusiu cukrumi išplakame iki standžių putų. Po to ištirpiname želatiną bei leidžiame vos-vos (!) atvėsti. Toliau plakant baltymus supilame į juos želatiną bei plakame iki visiško standumo. Išplaktus baltymus sumaišome su trynių kremu – išmaišome greitai, bet labai atsargiai (geriausia šaukštu, o jei plakti mikseriu, tai pačiu mažiausiu greičiu bei labai trumpai, nes baltymų masė kitaip gali sukristi).

4. Tada visą masę supilame ant biskvitinio pagrindo, įdėto į torto formą nuimamais kraštais, bei uždengiame antru lakštu. Tortą stingdome šaldytuve.

5. Šokoladinio glajaus paruošimas: Šokoladą sulaužome gabalėliais, sudedame į puode supiltą grietinėlę bei ištirpiname viską iki vientisos masės ant mažos ugnies nuolat pamaišant. Glajų atvėsiname bei apliejame ar aptepame juo sustingusį tortą. Kai glajus sustings, tortą galite papuošti.

6. Patarimas: Jeigu mėgstate valgyti saldžiau į biskvitą dėkite daugiau cukraus.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Jurgitos receptai


Komentarų kolkas nėra :(


*