Paukščių pieno tortas
|

Paukščių pieno tortas

Ingredientai:

  • sausainiai- 200 gr
  • sviestas – 50 gr
  • migdolai – 50 gr
  • cukrus – 450 gr
  • želatina – 2 arbat. šaukšt
  • vanduo – 140 ml
  • sviestas – 200 gr
  • sutirštintas pienas – 100 gr
  • kiaušinių baltymai – 2 vnt
  • vanilės esencija – 1 arbat. šaukšt
  • citrinos rūgštis – 1 arbat. šaukšt
  • juodasis šokoladas – 100 gr
  • sviestas – 10 gr

Gaminimo eiga:
1. Pasigaminkite pagrindą: trintuvu sutrinkite sausainius, atskirai sutrinkite migdolus, sumaišykite migdolus ir sausainius, sudėkite kambario temperatūros sviestą, sumaišykite visus komponentus, kad susidarytų stambūs trupiniai. Sudėkite masę į apskritą kepimo formą, suspauskite prie dugno.

2. Pasigaminkite suflė: ištrinkite sviestą su sutirštintu pienu ir vanilės ekstraktu. Agarą užpilkite vandeniu, palikite pastovėti 15 min., paskui ant nekaitrios viryklės užvirinkite. Maišydami virinkite 2 min., suberkite cukrų, toliau maišydami užvirinkite, ir nukaiskite nuo viryklės.

3. Palikite sirupą atvėsti 15 – 20 min. Išplakite baltymus iki putų, supilkite citrinos rūgštį, vėl išplakite iki purios masės. Toliau plakdami plona srovele supilkite sirupą (masė padidės). Paskui sudėkite sviestą su sutirštintu pienu, viską išplakite plaktuvu.

4. Sudėkite suflė į kepimo formą ant pagrindo, 4 val. įdėkite į šaldytuvą.

5. Šokoladą ištirpinkite inde, įstatytame į indą su karštu vandeniu, sumaišykite su sviestu, apliekite glajumi tortą ir palikite atvėsti.

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai