Braškių maskarpone sūrio kreminis tortas
|

Braškių maskarpone sūrio kreminis tortas

Tortui reikės:

  • 1 ir 1/2 puodelio – kvietinių miltų
  • 125 g – šalto supjaustyto sviesto
  • 1 ir 1/2 – puodelio žemės migdolų
  • 2 valgomieji šaukštai – cukraus pudros (dar 1 pasidėti atskirai)
  • 2 ir 1/2 puodelio – tirštos grietinėlės patiekimui
  • 500 g – braškių
  • 2,5 valgomojo šaukšto – šalto vandens

Kremui reikės:

  • 250 g – maskarponės sūrio
  • 1/2 puodelio – rudojo cukraus
  • 3 – kiaušiniai
  • 1 valgomasis šaukštas – vanilės pupelių pastos
  • 1/2 puodelio – grietinėlės

Gaminimo eiga:
1. Sudėkite miltus į didelį dubenį. Įdėkite sviesta ir pirštais suminkykite su miltais, kad susiformuotų gumuliukai. Įmaišykite migdolus ir cukraus pudrą. Įpilkite atšaldytą vandenį ir maišykite peiliu, kol masė pradės darytis vientisa.

2. Pagamintą tešlą sudėkite į kepimo skardą ant kepimo popieriaus. Iškočiokite tešlą ir sudėkite į 28 x 20 cm dydžio tortų kepimo skardą. Apipjaustykite kraštus. Palaikykite šaltoje vietoje 20 minučių.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C arba 160°C su ventiliatoriumi. Sudėkite tešlą ant kepimo popieriaus į skardą ir pripildykite ją sausų ryžių. Kepkite 15 min, tada išimkite ryžius ir kepkite dar 15 min, kol lengvai paruduos. Visiškai atšaldykite prieš sudedant įdarą.

4. Sumaišykite maskarponę, cukrų, kiaušinius ir vanilę dubenyje ir išplakite iki vientisos masės. Po truputį supilkite grietinėlę nuolatos plakdami. Supilkite masę ant torto ir pakepkite 25 minutes, kol masė sukietės ir langvai paruduos. Atšaldykite.

5. Prieš patiekiant, uždėkite braškių ir cukraus pudros. Palikite 5 minutėms, po truputį pavartant braškes, kad cukrus ištirptų. Prieš patiekiant, uždėkite dar braškių ir patiekite su grietinėle.

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai