Pavasariškas varškės tortas
Ingredientai tortui:
- varškė: 400 gramų (riebi)
- cukrus: 150 gramų
- grietinėlė: 150 mililitrų
- mango vaisiai: 1
- kiaušiniai: 3
- vanilino esencija: 1 arbatinis šaukštelis
- sausainiai: 2 pakeliai (pvz. Selga)
- cukraus pudra: 4 valgomieji šaukštai
- sviestas: 100 gramų
- brendis: 2 valgomieji šaukštai
Papuošimui:
- plakta grietinėlė: 200 mililitrų
- citrinos sultys: 1 citrinos
- dumplainiai: 200 gramų
Gaminame:
1. Pirmiausia sausainius sumalkime su blenderiu, sumaišykime su dviem šaukštais cukraus pudros, brendžio bei ištirpinto sviesto.
2. Tuomet gauta mase išklokime tortinės dugną bei šonus. Dėkime kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 10 minučių.
3. Tuomet varškę kartu su mango minkštimu iki purios masės ištrinkime su blenderiu, supilkime 100 mililitrų grietinėlės, suberkime cukrų. Pastoviai maišant įmuškime po vieną kiaušinį bei masę visą laiką plakime. Gautą varškės masę supilkime į formą ant jau pravėsusių sausainių.
4. Į gilią formą įpilkime karšo vandens, kad būtu panašiai iki 1/3 tortinės aukščio, dėkime į ją tortą bei kepkime apie 80 minučių 160 laipsnių temperatūroje. Kai tortas iškeps, jo iš karto neiškime iš orkaitės, tik praverkime dureles bei leiskime pamažu atvėsti.
5. Galiausiai papuošimui grietinėlę su dviem šaukštais cukraus pudros bei vienu šaukštu citrinos sulčių išplakime iki standžios masės ir puoškime konditeriniu švirkštu. Arba jau kaip Jums patinka. Ragaujam! Skanaus.