Šokoladinis kriaušių tortas
|

Šokoladinis kriaušių tortas

Ingredientai tortui:

  • konservuotos kriaušės: 2 skardinės
  • žele: 2 pakeliai
  • grietinėlė: 450 gramų (36%)
  • grietinėlė: 4 šaukštai
  • kiaušiniai: 2
  • vanilinis cukrus: 1 pakelis
  • cukrus: 125 gramai
  • aliejus: 50 mililitrų
  • pienas: 50 mililitrų
  • kepimo milteliai: 1/2 pakelio
  • miltai: 150 gramų
  • tarkuotas šokoladas: 2 šaukštai

Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia kiaušinius išplakame su cukrumi, supilame pieną bei aliejų.

2. Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir dviem kupinais šaukštais kakavos bei suberiame į kiaušinių plakinį, viską gerai išmaišome.

3. Apvalią kepimo formą ištiesiame kepimo popieriumi, supilame tešlą bei kepame iki180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Biskvitą atvėsinkime.

4. Tuomet kriaušes išimame iš skardinių, skysčio neišpilame. Kriaušes supjaustome skiltelėmis ir sudedame ant biskvito.

5. Nuo kriaušių likusį skystį supilame į puodą, suberiame tortų žele, užverdame ir verdame apie 2 minutes, galime įpilti šiek tiek vandens, kad nebūtų labai saldu. Žele supilame ant kriaušių, bei viską atvėsiname.

6. Į gerai atšaldytą grietinėlę įberiame šaukštą cukraus, vanilinio cukraus bei gerai išplakame, įmaišome du šaukštus kakavos. Grietinėle aptepame tortą bei apiberiame tarkuotu juoduoju šokoladu. Skanumėlis!

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai