Naminiai irisai
Ingredientai:
- rudasis cukrus: 500 gramų
- pienas: 100 mililitrų
- grietinė: 100 mililitrų
- sviestas: 20 gramų
- medus: 2 šaukštų
- vanilinis cukrus: 1 šaukšto
- aliejus: 1 šaukšto
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje visus nurodytus ingredientus, išskyrus aliejų, pilame į puodą, maišome, kol ištirps cukrus. Užvirus verdame maždaug 5–7 minutes. Pravėsiname. Skardelę (maždaug 20×20 centimetrų dydžio) ištepame su aliejumi, supilame šiltą masę, dedame į šaldytuvą bei leidžiame sustingti.
2. Galiausiai supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Skanaujame!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai