Sausainiai „sukučiai“
Ingredientai:
- miltai: 250 gramų
- kokybiški kavos milteliai: 3 šaukštų
- kiaušiniai: 1
- sviestas: 150 gramų
- cukrus: 100 gramų
- vanilės ekstraktas: 0,5 šaukštelio
- druska: žiupsnelio
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje miltus su sviestu sutriname, kad susidarytų smulkūs trupiniai. Įberiame druskos. Kiaušinį, cukrų bei vanilės ekstraktą išplakame bei supilame į miltus. Išminkome tešlą bei padaliname į dvi dalis. Į vieną dalį suberiame kakavos miltelius bei gerai išminkome. Abi dedame į šaldytuvą apie 20 minučių.
2. Tuomet iškočiojame abi tešlos dalis atskirai, po to uždedame vieną ant kitos bei lengvai pakočiojame. Nupjaustome šonus, padarant stačiakampį. Palengva susukame į vyniotinį bei padedame 60 minučių į šaldytuvą.
3. Tada susuktą tešlą supjaustome riekelėmis bei kepame 180 laipsnių temperatūroje maždaug 15 minučių. Skanaujame!