Imbieriniai sausainiai
Ingredientai:
- kambario temperatūros sviestas: 150 gramų
- rudas cukras: 1 puodelio
- kiaušiniai: 1
- skystas dirbtinis medus: 0,25 puodelio
- miltai: 1,5 puodelio
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- maltas cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malti gvazdikėliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- imbiero milteliai: 1 kupino valgomojo šaukšto
- karčios kakavos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje sviestą išsukite su cukrumi, medumi bei kiaušiniu. Kai gausite vientisą masę, įplakite visus prieskonius, kepimo miltelius, kakavą. Įmaišykite miltus.
2. Tuomet tešlą pilkite į konditerinį švirkštą ir ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, spauskite nedidelius, plonasluoksnius sausainukus. Palikite tarp jų piršto storio tarpą. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių temperatūros, maždaug 7 minutes. Iškepusius sausainukus kelias minutes palikite sutvirtėti skardoje, po to suberkite į švarų sausą indą. Skanaukite!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrielės blogas