Kepti kopūstai su bulvėmis
Ingredientai:
- kopūstai – 0.5 kg
- bulvės – 0,7 kg,
- svogūnai – 1-2 vnt,
- virtas kumpis – pagal skonį
- aliejus – kepimui
Vietoje kumpio tinka: dešra, dešrelės, lašinukai ar šoninė.
Gaminimo eiga:
1. Kopūstus susmulkiname, bulves pjaustome griežinėliais arba šiaudeliais, svogūną žiedeliais.
2. Keptuvėje ant aliejaus pakepiname smulkintą kopūstą. Pasūdome, beriame mėgstamų prieskonių.
3. Apkepusius kopūstus sudedame į karščiui atsparų indą. Tada apkepiname bulves. Sudedame ant kopūstų. Apkepiname svogūną su mėsos gabalėliais. Sudedame ant bulvių kaip viršutinį sluoksnį.
4. Indą uždengiame ir 15-20 minučių įdedame į įkaitintą orkaitę.
5. Prie keptų kopūstų su bulvėm labai tinka stiklinė kefyro ar rūgpienio, raugintas ar marinuotas agurkas.