Nesudėtinga mišrainė su grybais
Jei turite gerą saują spintelėje pamirštų džiovintų grybų ar rudenį prisigrybavote ir norite pagaminti ką nors dar neragauto, šis paprastas receptas kaip tik Jums.
Mišrainei reikės:
- 1 saujos džiovintų grybų
- 200 gr. virtų baltų pupelių (galima nusipirkti parduotuvėje jau paruoštų, užteks 1 skardinės)
- 1 saujos geltonų didelių razinų
- 1 svogūno
- 4 vid. dydžio morkų
- druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
1. Džiovintus grybus išmirkyti, geriausia, išmirkius kelias minutes pavirti. Pupeles bei morkas išvirti. Razinas užpilti šiltu vandenių bei palaikyti kol išmirks. Svogūna smulkiai supjaustyti ir pakepinti keptuvėje kol apskrus.
2. Į vieną dubenį sudėti susmulkintus grybus, virtas pupeles, razinas, kubeliais supjaustytas morkas, keptuvėje pakepintą svogūną su visu aliejumi, kuriame kepė. Taip pat pagal skonį pagardinti druska bei pipirais.
Beje, patiekalas tinka ir Kūčių vakarienei. 🙂