Ingredientai:

  • nedidelės vištienos filė – 1 vnt
  • kiaušinis – 1 vnt
  • miltai vištienos apvoliojimui
  • džiūvėsėliai vištienos apvoliojimui
  • gražgarsčių ar kitokios salotos
  • vyšniniai pomidorai – 5-6 vnt
  • trumpavaisis agurkas 1 vnt
  • paprika – 0,5 vnt., ar mažiau
  • citrina – 0,5 vnt
  • prieskoniai salotoms, druska (jeigu prieskoniai be druskos), malti juodieji pipirai
  • extra virgin alyvuogių aliejus
  • augalinis aliejus krūtinėlės kepimui

Gaminimo eiga:
1. Salotų lapus nuplauname, suplėšome ir paskleidžiame po lėkštę, dedame per puse perpjautus vyšninius pomidorus, pjaustytą papriką, griežinėliais pjaustytus agurkus.

2. Lėkštės turinį apipilame padažu, pasigamintu iš pusės išspaustos citrinos sulčių, šlakelio alyvuogių aliejaus ir prieskonių mišinio salotoms. Jeigu prieskoniai be druskos, dedame ir jos žiupsnelį.

3. Vištienos filė nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, apibarstome druska, pipirais ir leidžiame kelias minutes pastovėti.

4. Tuo tarpu išplakame kiaušinį. Vištienos filė apvoliojame miltuose, iš abiejų pusių panardiname į kiaušinio plakinį, apvoliojame džiūvėsėliuose ir iškepame puode įkaitintame augaliniame aliejuje (kepant vištienos filė turi panirti aliejuje). Vištienos filė kepama apie 10-15 minučių, priklausomai nuo jos dydžio. Svarbu, kad aliejus nebūtų per karštas, nes viršus apdegs, o vištiena bus dar neiškepusi.

5. Kai filė baigs kepti, išimame ją iš puodo ir supjaustome kubeliais. Taip supjaustytą, dar šiltą vištieną dedame ant paruoštų salotų. Skanaus!

(Visited 1 times, 1 visits today)