Naminiai sviestiniai sausainiai su šokolado traškučiais
|

Naminiai sviestiniai sausainiai su šokolado traškučiais

Ko ko, bet saldumo šiems gražuoliams tikrai pakaks, todėl, jei kepsite, tokį kiekį cukraus kaip nurodytą recepte naudoti tik tuo atveju, jei nedėsite šokolado. Jei dėsite šokoladą, galite jo kiekį sumažinti iki 50 g, o cukraus iki 1/2 puodelio (t.y. apie 100 g). Vietoje šokolado galima drąsiai naudoti džiovintas spanguoles arba aguonas. Jei naudosite spanguoles, dėkite 150 g cukraus, jei aguonas – taip pat panašų kiekį.

Trukmė: apie 60 min. Porcijos: apie 3 skardos sausainių.

Sausainiams reikia:

  • 200 g tikro sviesto (kambario temperatūros)
  • 3/4 puodelio (150 g) cukraus
  • vieno vid. arba didelio kiaušinio
  • žiupsnelio druskos
  • a.š. vanilinio cukraus
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • apie 280 g a.r. kvietinių miltų
  • 1/2 puodelio šokolado traškučių (galite pakeisti 80 g tarkuoto šokolado)

*Jei nemėgstate saldžių sausainių (o šitie tokie ir bus), dėkite mažiau cukraus – apie pusę puodelio (100 g).

1. Sviestą su cukrumi išsukti iki kreminės masės. Įberkti ir įmaišyti žiupsnelį druskos bei vanilės. Įmušti kiaušinį, viską gerai išsukti. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais (tik nepersistengti su milteliais). Dalį miltų sudėti į tešlą ir išmaišyti. Tada suberti šokolado traškučius, likusius miltus, užminkyti prie rankų nelimpančią tešlą.

2. Padalinti tešlą į 4-6 dalis ir suformuoti kvadratines juosteles, panašiai kaip gaminant suši. Jas sudėti ant lėkštelės, uždengti maistine plėvele ir palaikyti šaldymo kameroje apie 10 minučių, kol sukietės.

3. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Tada supjaustyti riekėmis, kurias dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. kepti kol kraštai paauksuos, apie 15-20 minučių. Išimti ir leisti atvėsti. Skanaus!

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai