Naminiai „Rafaelo” saldainiai
Ingredientai saldainiams:
- migdolų riešutai – saujelė
- baltas šokoladas – 100 g
- kokoso drožlės – 50 g
- vaflių lakštai
Gaminimo eiga:
1. Migdolus riešutus užliejame vandeniu ir paliekame 20 minučių, kad lengvai nusiimtų luobelė. Praėjus laikui ją nuimame.
2. Vaflių lakštus įvyniojame į maistinę plėvelę ir kočėlo pagalba sutriname į mažus trupinėlius.
3. Baltą šokoladą ištirpiname „garų vonelėje” (dubenėlį su baltu šokoladu uždedame ant puodo ir kaitiname kol šokoladas suskystės).
4. 2/3 tirpinto šokolado sumaišome su 3-4 šaukštais vaflių trupinių (turi gautis kibi masė). Įmame gabalėlį šokolado/vaflių masės ir formuojame rutuliukus, viduje su migdolo riešutu (be luobelės). Tai reikia daryti greitai, kol šokoladas dar neatvėso.
5. Dedame rutuliukus pusvalandžiui į šaldytuvą. Praėjus laikui rutuliukus mirkome likusiame skystame šokolade ir apvoliojame kokoso drožlėse. Skanaus!