Biskvitas:

  • kiaušiniai: 5 (didelių)
  • cukrus: 230 gramų
  • miltai: 230 gramų
  • aliejus: 65 gramų
  • vanilinis cukrus: 1 pakelio
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių su kaupu

Kremas:

  • kondensuotas pienas kambario temperatūros: 1 indelio
  • kambario temperatūros sviestas: 200 gramų (82%)
  • grietinėlė: 450 gramų (35%)
  • kokoso drožlės: 50 gramų
  • citrinos rūgštelė

Biskvitų sulaistymui:

  • virintas šaltas vanduo: 400 mililitrų
  • citrinos sultys: iš 2 citrinų
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje kiaušinius plakame mikseriu su cukrumi bei vanilinu maždaug 5 minutes, kol masė patrigubės bei pabals, beplakant supilame aliejų plona srovele bei dar minutę paplakame, sudedame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišome nuo dugno link viršaus, lengvai, bet gerai.

2. Tešlą pasidaliname į 4 lygias dalis (jei torto skersmuo didesnis, tuomet galima dalinti į 3 dalis) bei pilame po vieną ant riebalais ištepto kepimo popieriaus, įtiesto į torto kepimo formą.

3. Tada 190-200 C temperatūros įkaitintoje orkaiteje biskvitus kepame maždaug 15 minučių, kol vos parausta.

4. Suplakame grietinėlę bei padedame i šaldytuvą, kambario tempratūros sviestą suplakame su kondensuotu pienu, sudedame kokosą, dar paplakame, padedame 30 minučių į šaldytuvą.

5. Po to sudedame grietinėlę bei gerai sumaišome abi mases į vieną.

6. Gerai sulaistome biskvitus, sutepame tortą. Puošiame pagal nuotaiką. Skanaus!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Visko po trupinėlį

(Visited 3 times, 1 visits today)