Nekeptas šokoladinis sūrio tortas
|

Nekeptas šokoladinis sūrio tortas

Pagrindui:

  • šokoladiniai sausainiai: 300 gramų
  • sviestas: 100-150 gramų

Įdarui:

  • maskarponės sūris: 500 gramų
  • 33-35% grietinėlė: 200 mililitrų
  • cukrus: 150 gramų
  • želatina: 20 gramų

Papuošimui:

  • juodas šokoladas: 30 gramų (neprivaloma)

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje želatiną užpilkite 100 mililitrų šalto virinto vandens bei pastatykite maždaug 40–60 minučių, kad išbrinktų.

2. Tuomet pagrindui trintuvu arba mėsmale sumalkite sausainius. Išlydikite sviestą, išmaišykite su sausainių trupiniais. Turi susidaryti biri, drėgna masė. Sausainių masę suberkite į 24–26 centimetrų torto formą nuimamais kraštais, stipriai spausdamos suformuokite pagrindą (gerai prispauskite kraštuose). Pastatykite į šaldytuvą bei laikykite jame, kol pasiruošite įdarą.

3. Tada želatiną pakaitinkite, kol užverda, ir nukelkite nuo viryklės (nevirinkite). Ataušinkite. Išplakite grietinėlę su cukrumi, sudėkite maskarponę bei gerai išmaišykite. Supilkite ataušintą želatiną bei viską išmaišykite iki vientisos masės. Įdarą dėkite ant torto pagrindo, tolygiai paskirstykite. Apibarstykite sutarkuotu šokoladu. Statykite į šaldytuvą maždaug 3–4 valandoms, kad sustingtų. Skanaukite!

Pastabėjimas: Buvo naudota 2 pakeliai sausainių „Selga” (360 g) ir išlydyta 170 gramų sviesto, bet užtektų maždaug 130 gramų – tada pagrindas bus truputį minkštesnis.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Jurgitos receptai

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai