Medaus tortas su grietinėle
|

Medaus tortas su grietinėle

Lakštams:

  • Medus – 100 gr.
  • Sviestas – 50 gr.
  • Cukrus – 150 gr.
  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Soda – 1 arb. š.
  • Miltai – 500 – 600 gr.

Kremas:

  • Grietinėlė (35% riebumo) – 600 ml.
  • Grietinė – 200 ml.
  • Cukrus – 150 gr. Citrinos sultys (pagal skonį)
  • Želatina – 8 gr.

Gaminime lakštus:

1. Į puodą suberkite cukrų, dėkite sviestą, medų. Pilkite nugesintą sodą ir įmuškite kiaušinius.

2. Puodą statykite ant vandens garų vonelės, ir nuolat maišydami kaitinkite, kol masė taps vientisa ir ištirps cukrus. Įberkite 150g miltų ir dar kaitinkite apie 5 minutes.

3. Nukeliate puodą nuo ugnies berkite dar 200 gr. miltų ir minkykite vis pabarstant miltų, kol smarkiai nebelips prie rankų.

Pastebėjimas: Tešla turi gautis nei per kieta nei per minkšta.*

4. Tešlą padalinkite į vienodus rutuliukus ir iškočiokite ant kepimo popieriaus.

5. Kepkite po vieną iki 200 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 3 – 4 minutes, kol gražiai paruduos.

Gaminame kremą

1. Želatiną užpilkite 60 ml šiltu, virintu vandeniu ir palikite brinkti apie 30 minučių.

2. Šaltą grietinėlę plakite su cukrumi, kol suputos. Įmaišykite kambario temperatūros grietinę, citrinos sultis ir įtarkuokite citrinos žievelę.

3. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite ant nedidelės ugnies ir atvėsinkite.

4. Į kremą liko tik supilti želatiną, tai darykite po truputi vis maišydami (želatinos niekada nepilkite į labai šaltą skystį, nes nuo staigaus atvėsimo ji gali sušokti).

5. Kremą palikite, kad šiek tiek sustingtų, o po to sutepkite iškeptus lakštus.

Puoškite kaip patinka, Skanaus!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Rasos virtuvės užrašai

Parodyta 30, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai