Maskarponės ir juodųjų serbentų tortas
|

Maskarponės ir juodųjų serbentų tortas

Pagrindui reikės:

  • 300 g sausainių
  • 150 g sviesto

Varškės kremui:

  • 500 g maskarponės
  • indelis jogurto
  • 100 g cukraus
  • 1 v.š. vanilinio cukraus
  • Pusės citrinos sulčių ir šaukštelis tarkuotos žievelės
  • 2 v.š. želatinos

Juodųjų serbentų užpilui:

  • 400 gr. juodųjų serbentų
  • 100 gr. cukraus (pagal skonį)
  • 3 v.š. želatinos
  • 4 v.š. vandens

Gaminimo eiga:
1. Sausainius susmulkiname, sviestą išlydome, sumaišome ir sudedame formon.

2. Juodųjų serbentų užpilas. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame 2 v.š. vandens. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo sirupas. Į karštą serbentų sirupą pilame želatiną, išmaišome. Palaukiame, kol atvės.

3. Varškės kremas. Į maskarponės varškę pilame jogurtą, cukrų, citrinos sultis, žievelę, išmaišome. Išbrinkiname ir ištirpiname želatiną, supilame, išmaišome.

4. Ant sustingusio pagrindo pilame truputį mažiau nei pusę varškės kremo, ant jo – serbentų sirupą, vėl varškės kremas ir sirupas.

5. Keliaujame 3-4 valandoms šaldytuvan.

Parodyta 8, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai