Krevečių ir avokado salotos
Ingredientai salotoms:
- vyno actas – 60 ml
- alyvuogių aliejus – 60 ml
- pusė žaliojo svogūno
- druska – 1 žiupsneliai
- rožinės krevetės – 340 g
- avokadai – 3 vnt
- raudonų lapų arba lietuviškos salotos
- paskrudinti migdolų riešutai
- kalendra – 1 valg. šaukšt
- citrina – 1/2
Gaminimo eiga:
1. Krevetes išvirkite, sutvarkykite. Avokadus supjaustykite griežinėliais arba smulkiau (kaip jums atrodo geriau).
2. Suplėšykite lapus, dėkite ant didelės lėkštės apačios. Dėkite avokadus. Supjaustykite svogūnus smulkiai ir dėkite į lėkštę. Išvirtas krevetes taip pat sudėkite į lėkštę.
3. Riešutus paskrudinkite ir paskrudintus dėkite į lėkštę. Pabarstykite kalendra, druska. Apšlakstykite aliejumi ir vyno actu. Išspauskite citrinos sultis į lėkštę. Išmaišykite (galite ir nemaišyti) ir patiekite! Skanaus!