Gaivus ir drėgnas nektarinų pyragas
Trukmė: 15-20 min. ruošti, 60-70 min. kepti. Porcijos: 10 gardžių gabalėlių.
Pyragui reikės:
- 100 g saldžios grietinėlės sviesto (minkšto)
- 3/4 puodelio cukraus
- žiupsnelio vanilio
- 4 vid. (55-60 g/vnt.) kiaušinių
- 400 g pusriebės (9%) varškės
- 1/2 puodelio (2.5%) natūralaus kefyro
- 1 puodelio persijotų (arba „Karališkų″) kvietinių miltų
- 3 vid. prinokusių nektarinų
- + džiuvesėlių, gumulėlio sviesto, kepimo formos, cukraus pudros, pyragų želė (nebūtinai)
Gaminimo eiga:
1. Cukrų sumaišyti su žiupsneliu vanilino. Minkštą sviestą išsukti šakute su cukrumi iki visiškai purios masės. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakti su sviestu ir cukrumi iki vientisos masės.
2. Į sviesto, kiaušinių ir cukraus masę sudėti varškę ir vėl viską gerai ištrinti šakute. Supilti kefyrą, įmaišyti miltus. Baltymus išplakti elektriniu maišytuvu iki visiškai standžių putų. Atsargiai įmaišyti juos į tešlą.
3. Įkaitinti orkaitę iki 170°C laipsnių temperatūros. Pyrago formą (iš esmės, galima naudoti kokią norisi, 18-28 cm skersmens, tik ne silikoninę) ištepti gumlėliu sviesto ir apibarstyti džiuvėsėliais (geriausia jei tai sausainių džiuvesėlių trupiniai). Supilkite tešlą į pyragą ir kepti kol viršus truputį pageltonuos – apie 60-80 minučių. Išimti, leisti atvėsti.
4. Nektarinus švariai nuplauti, supjaustyti riekelėmis ir išdėlioti ant pyrago. Dabar galima tiesiog apibarstyti pyragą cukraus pudra ir leisti visiškai sustingti šaldytuve arba kambario temperatūroje. Arba užpilti paruoštą želė ir padėti pyragą sustingti į šaldytuvą. Dar galima kepti pyragą su nektarinais apie 10-15 minučių orkaitėje.