Angliškasis punšas
Ingredientai:
- cukrus 250 g
- pienas 500 g
- cinamono lazdelės 2 vnt
- maltas cinamonas 2 arbat. šaukšt
- kiaušinių tryniai 6 vnt
- romas 250 g
Gaminimo eiga:
1. Pusę turimo pieno sumaišykite su puse kiekio cukraus ir uzvirinkite kartu su cinamono lazdelėmis.
2. Likusią cukraus dalį supilkite į indą kartu su kiaušinių tryniais.
3. Indą įkelkite į didesnį dubenį su karštu vandeniu ir viską gerai iki putų išplakite, supilkite karštą pieną į trynių masę ir toliau plakite tol, kol masė pradės tirštėti.
4. Tuomet viską perkoškite į kitą indą ir palikite kelioms minutėms, kad atvėstų. Lėtai maišant supilkite romą.
5. Permaišykite, išpiltykite į stiklus ir patiekite paviršių pabarstę cinamonu.