Aštrūs ir traškūs vištienos sparneliai
Paruošti reikės:
- vištienos sparnelių – 1 kg
- kiaušinio baltymo – 1 vnt
- miltų – 300 gr
- cukraus – 1 arb. šaukštelio
- paprikos miltelių, maltų čili pipirų
- druskos, bei vištienos prieskonių
- augalinio aliejaus – kepimui
Gaminimo eiga:
1. Sparnelius nuplauname, perpjauname į dvi dalis, apibarstome druska, paprikos milteliais, Čili pipirais (jei naudojate) ir paliekame pastovėti 20 minučių.
2. Miltus persijojame į dubenį, beriame dar žiupsnelį druskos, vištienos prieskonius, cukrų ir išmaišome. Dedame kiaušinio baltymą ir dar kartą išmaišome.
3. Į keptuvę pilame nemažai aliejaus (turi apsemti bent puse sparnelio). Kai aliejus įkaista, ugnį primažiname, nes viršus apdegs, o sparneliai dar bus neiškepę.
4. Vištienos sparnelius gerai apvoliojame miltų ir prieskonių mišinyje ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių, kol sparneliai iškeps. Skanaus!