Berry rocky ledų desertas
Desertui reikės:
- ½ puodelio – grietinėlės
- 200 gr – juodojo šokolado
- 2 šaukštai – rudojo cukraus
- 1 ½ arbatinio šaukštelio – vanilės esencijos
- 250 gr – braškių
- 8 samteliai – vanilinių ledų
- 150 gr – mėlynių
- 125 gr – aviečių
- ½ puodelio – mini zefyriukų (marshmallows)
- ¼ puodelio – nesūdytų žemės riešutų
- ¼ puodelio – skrudintų kokoso drožlių
Gaminimo eiga:
1. Puode sumaišykite grietinėlę, šokoladą, cukrų ir vanilę. Maišykite žemoje temperatūroje kol ištirps ir susimaišys. Supilkite į ąsotį ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.
2. Braškes perpjaukite per pusę. Samtelį ledų įdėkite į kiekvieną iš patiekimo indų. Apibarstykite braškių puselėmis.
3. Įdėkite dar vieną samtelį ledų ir apipilkite pagamintu šokolado padažu, likusiomis uogomis, zefyriukais, riešutais ir kokosu. Patiekite nedelsiant.