Bulviniai rageliai su mėsos įdaru
Ingredientai:
- bulvės – 10 vnt. (didelių)
- kiaušinių tryniai – 2 vnt.
- virta mėsa (naudojau kiaulienos kumpis)
- svogūnai – 1 vnt. (didelis)
- krakmolas – 1,5 valgomojo šaukšto
- miltai – 1,5 valgomojo šaukšto (tiek miltų, tiek krakmolo kiekis priklauso nuo bulvių krakmolingumo)
- druska, pipirai
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje išsiverdame bulves bei mėsą. Išvirusius sumalame. Tada į sumaltą virtą mėsą, dedame pakepintą svogūną, sumaišome. Į bulvių masę dedame kiaušinio trynius, krakmolą bei miltus. Krakmolo bei miltų kiekis priklausys nuo bulvių krakmolingumo, tešla turi būti elastinga, truputį kibi, nes padauginus krakmolo/miltų rageliai bus guminiai.
2. Tuomet formuojame ragelius. Paimame nedidelį kamuoliuką bulvių masės, padarome pailgą blynelį, į vidurį įdedame maltos mėsos, ji turi pasklisti per visą blynelio ilgį. Gerai užspaudžiame sujungimo liniją.
3. Gerai užspaudus, sulenkiame, kad gautųsi ragelio forma.
4. Taip paruoštus ragelius, apkepame iš abiejų pusių keptuvėje, kad šie gražiai paruduotų. Tada visus apkeptus ragelius sudedame į skardą bei dedame į orkaitę 180 laipsnių temperatūros apie 20 minučių.
Rekomenduojame pasigaminti padažą iš grietinės bei sviesto. Arba kitą savo mėgiamą. Skanaus!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Maisto magija