Cezario ir makaronų salotos
Ingredientai salotoms paruošti:
- „penne” makaronai (pailgi tuščiaviduriai) – 450 gr,
- cezario salotų padažas – 220 ml
- vorčesterio padažas – 1 arbat. šaukšt
- česnakas, smulkintas – 1/2 arbat. šaukšt
- citrinos sultys – 1 valg. šaukšt
- romaninės salotos – 280 gr
- vyšniniai pomidoriukai, kuo mažesni – 290 gr
- parmezano sūris – 40 gr
- juodasis pipiras – 1/2 arbat. šaukšt
- vištienos krūtinėlė kepsniams – 280 gr
- druska
Gaminimo eiga:
1. Išvirkite „Penne” makaronus. Į užvirusį vandenį nepamirškite trupučio druskos.
2. Vištieną pabarstykite druska ir pipirais ir kepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
3. Visas daržoves nuplaukite, pomidoriukus perpjaukite pusiau, sutarkuokite sūrį, romanines salotas susmulkinkite.
4. Kai išvirs makaronai, nusunkite nuo jų visą skystį ir leiskite šiek tiek atvėsti. Vištieną, kai iškeps, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
5. Dideliame inde sumaišykite makaronus, vištieną, salotas, pomidoriukus, česnaką. Pabarstykite juodaisiais pipirais, druska, sūriu. Apšlakstykite citrinos sultimis, vorčesterio padažu ir cezario salotų padažu. Skanaus!