Cezario salotos su vištiena
Salotoms reikės:
- romaninių salotų (galime panaudoti Iceberg’o salotas)
- vištienos krūtinėlės
- skebučių (krutonų)
- tarkuoto parmezano sūrio
Padažui:
- vusterio padažo: 1 arbatinio šaukštelio (kitaip Verdčesterio padažo)
- 1 kiaušinio
- 2 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių
- 1 skiltelės česnako
- 1 šaukštelio Dijon garstyčių
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia salotas nuplaukime, nusausinkime bei dėkime į šaldytuvą, kol pakepsime vištieną, bei pasigaminsime skrebučius bei skanų padažą.
2. Tada gaminame cezario salotų padažą: Kiaušinį panardinkite į verdantį vandenį ir virkime 1,5-2 minutes (ne ilgiau).
3. Paskui apliekime šaltu vandeniu bei palaukime kol atauš. Česnaką išspauskime. Į dubenėlį dekime Vusterio padažą, citrinos sultis, garstyčias, česnaką, nuluptą labai minkštai virtą kiaušinį, pagardinkime druską ir pipirais. Dubenėlio turinį gerai išplakime plakikliu, plona srovele pilkime aliejų bei dar plakime, kol padažas sutirštės.
4. Tada vištienos krūtinėlę supjaustykime nedideliais gabalėliais, pagardinkime prieskoninėmis žolelėmis bei pakepinkime keptuvėje.
5. Galiausiai, į lėkštę dėkime suplėšytas salotas, keptos vištienos gabalėlius, apliekime skaniuoju padažu, apibarstykime skrebučiais bei tarkuotu parmezano sūriu. Tikras skanumėlis!