Daržovių salotos su krevetėmis ir alyvuogėmis
Reikės:
- Pekino kopūsto (nedidelio) – 1 vnt.
- Agurko (didesnio trumpavaisio) – 1 vnt.
- Pomidorų – 2 vnt.
- Avokado – 1 vnt.
- Alyvuogių Kalamata be kauliukų (arba galite naudoti juodas alyvuoges) – 100-120 g
- Krevečių virtų, be kevalo – 150 g
- Druskos – pagal skonį
- Alyvuogių aliejus
- Citrinos sulčių (apšlakstyti avokadui) – šlakelis
Gaminimo eiga:
1. Susipjaustykite pekino kopūstą.
2. Agurką, pomidorą ir avokadą susmulkinkite riekelėmis (avokadą apslakstykite citrinos sultimis).
3. Alyvuoges supjaustykite į tris dalis, sudėkite krevetes.
4. Salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska. Viską gerai išmaišykite.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Rasos virtuvės užrašai