Daržovių sriuba su grikiais
Sriubai reikės:
- daržovių arba vištienos sultinio – 2 litrų
- bulvių – 3 vnt
- morkos – 1 vnt
- svogūno – 1 vnt
- grikių kruopų – 3 valg. šaukštų
- sviesto – gabalėlio
- augalinio aliejaus – šlakelio
- kapotų žalumynų (krapai, petražolės)
- druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių
Gaminam:
1. Bulves nuskutame, nuplauname, supjaustome kubeliais ir dedame į užvirintą sultinį.
2. Grikių kruopas truputį pakepiname keptuvėje (ant silpnos ugnies, be riebalų) ir taip pat beriame į sultinį.
3. Morką tarkuojame stambia tarka. Svogūną susmulkiname. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus ir, kai riebalai įkais, beriame morkas su svogūnais ir pakepiname. Prieš baigiant kepti pagardiname druska, prieskoniais.
4. Keptuvės turinį verčiame į puodą su sultiniu ir verdame kol bulvės ir grikiai išvirs. Visai prieš virimo pabaigą (arba jau supilsčius daržovių sriubą į lėkštes) beriame kelias saujeles kapotų žalumynų. Skanaus!