Gaivus desertas su braškėmis
Ingredientai:
- naminė grietinė: 0,5 litro
- natūralus jogurtas: 1 indelio
- cukrus: 1-1,5 stiklinės (1 stiklinė – 250 mililitrų)
- želatina: 3 valgomųjų šaukštų
- virintas vanduo: 1 stiklinės
- vanilinis cukrus (arba mėgiamo skonio esencija)
- braškės: 500 gramų (galite dėti ir daugiau)
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje į vandenį suberiame želatiną, palaikome, kad išbrinktų, maždaug 20 minučių.
2. Tuomet į grietinę pilame jogurtą, beriame cukrų, vanilinį cukrų arba pilame esenciją, gerai išplakame.
3. Želatiną ištirpiname ant vandens vonelės, supilame į grietinės bei jogurto masę, nuolat maišant, sudedame supjaustytas braškes, išmaišome.
4. Dubenį išklojame maistine plėvele, sudedame grietinės bei jogurto masę. Laikome šaldytuve bent tris valandas. Skanaujame!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Loretos išbandyti receptai