Gaivus nekeptas tortas su braškėmis
Padui:
- sausainiai: 2 pakeliai (po 180 gramų)
- sviestas: 1 pakelio (175 gramų)
Kremui:
- grietinė: 600 mililitrų
- grietinėlė: 200 mililitrų (35%)
- želatina: 2 valgomųjų šaukštų
- braškių želė: 1 pakelio
- miltelinis cukrus: 200 gramų
- vanduo: 150 mililitrų
Želės sluoksniui:
- želatina: 1 valgomojo šaukšto
- braškių želė: 1 pakelio
- vanduo: 500 mililitrų
- braškės: torto papuošimui
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje sausainius sumalame su kambario temperatūros sviestu, dedamei į tortinę, išklotą kepimo popieriumi, išlyginame bei paspaudžiame rankomis. Dedame į šaldytuvą maždaug 30 minučių.
2. Tuomet želatiną su žele sumaišome, užpilame vandeniu, pabrinkiname apie 15–20 minučių.
3. Tada į grietinę supilame grietinėlę, suberiame miltelinį cukrų, viską gerai išplakame plaktuvu (plakame apie 5 minutes).
4. Po to ant garų vonelės ištirpiname želę bei želatiną. Jų mišinį supilame (nuolatos maišydamos) į grietinės ir grietinėlės masę.
5. Iš šaldytuvo išimame padą, užpilame kremą, vėl dedame į šaldytuvą apie 2–3 valandas.
6. Želę paruošiame, kaip parašyta ant pakelio, tik įdedame 1 valgomajį šaukštą želatinos.
7. Papuošiame tortą braškėmis, užpilame želės sirupu bei dedame į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms. Skanaujame!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Loretos išbandyti receptai