Grikių kotletai
Ingredientai:
- grikių kropos: 100 gramų (išmirkytos)
- svogūnai: 2
- faršas: 500 gramų
- kiaušiniai: 1
- morkos: 1 (didelė)
- druska
- pipirai
- vanduo: 200 mililitrų (arba sultinys)
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje išverdame grikius. Į faršą įtarkuojame svogūnus (2 nedidelius arba 1 didesnį), įmušame kiaušinį, beriame prieskonius, išvirtus grikius bei ganėtinai gerai išmaišome.
2. Tuomet darome nedidelius kukuliukus bei apkepame juos keptuvėje. Po to kukulius dedame į kepimo indą, užberiame sutarkuotą morką ir užpylusios vandeniu arba sultiniu troškiname orkaitėje maždaug 30 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Skanaujame!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai