Imbieriniai sausainiai
|

Imbieriniai sausainiai

Ingredientai:

  • kambario temperatūros sviestas: 150 gramų
  • rudas cukras: 1 puodelio
  • kiaušiniai: 1
  • skystas dirbtinis medus: 0,25 puodelio
  • miltai: 1,5 puodelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • maltas cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • malti gvazdikėliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • imbiero milteliai: 1 kupino valgomojo šaukšto
  • karčios kakavos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje sviestą išsukite su cukrumi, medumi bei kiaušiniu. Kai gausite vientisą masę, įplakite visus prieskonius, kepimo miltelius, kakavą. Įmaišykite miltus.

2. Tuomet tešlą pilkite į konditerinį švirkštą ir ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, spauskite nedidelius, plonasluoksnius sausainukus. Palikite tarp jų piršto storio tarpą. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių temperatūros, maždaug 7 minutes. Iškepusius sausainukus kelias minutes palikite sutvirtėti skardoje, po to suberkite į švarų sausą indą. Skanaukite!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrielės blogas

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai