Indiška arbata
Arbatai reikės:
- 0.5 arbatinio šaukštelio – malto cinamono
- 2 vienetai – gvazdikėlių
- 4 vienetai – juodųjų pipirų
- 0.5 arbatinio šaukštelio – malto kardamono
- žiupsnelis – druskos
- 1.5 valgomojo šaukšto – cukraus
- 1 valgomasis šaukštas – indiškų arbatžolių
- 0.6l – pieno
Gaminimo eiga:
1. Sumalame juoduosius pipirus ir kartu su cinamonu, gvazdikėliais, kardamonu, druska, cukrumi bei arbatžolėmis sudedame į puodą.
2. Užpilame prieskonius pienu ir verdame virš vidutinės ugnies, kol pienas užverda.
3. Pienui užvirus, puodą iš karto nukeliame nuo ugnies ir leidžiame pastovėti apie 2-3 min.
4. Arbatą nukošiame, supilstome į puodelius ir skanaujame.