Vyšnių kompotas
Ingredientai:
- vyšnios
- vanduo
- cukrus
Gaminimo eiga:
1. Sutvarkykite uogas. Jas tolygiai paskirstykite į stiklainius, kad uogos užimtų mažiau nei pusė stiklainio. Uogų kiekis priklauso nuo to, kiek stiklainių jums reikės verdant kompotą.
2. Pasiimkite indelį su matavimo vienetais ir pilkite į jį vandenį iš krano. Vandenį, iš indelio, supilkite į stiklainius su uogomis ir pamatuokite, kiek vandens telpa į stiklainį su uogomis. Taip išmatuokite kiekvieną stiklainį.
3. Tą kiekį (pvz. 3 l.) pilkite į du didelius puodus ir dar vandens šiek tiek primeskite, nes jis verdant garuoja.
4. Tada į puodus pilame cukrų (1 l. vandens – 1 stiklinė cukraus). Pasiskaičiuokite ir įpilkite į puodus. Gerai išmaišykite. Kai užvirs vanduo, pilkite jį į stiklainius, uženkite, bet neužsukite dangtelių. Palaukite 10-15 min, kol vanduo taps rausvos spalvos.
5. Po to laiko, paimkite merliuką ir skystį supilkite iš stiklainių į puodus. Vėl užvirkite vandenį. Kai užvirs, paskirstykite tolygiai į stiklainius ir stipriai užsukite dangtelius.