Jautienos mėsainis su paprikų padažu
Ingredientai:
- jautienos faršas: 500 gramų
- raudonieji svogūnai: 0,5 (nedidelio)
- česnakai: 1 skiltelės
- Vusterio (Worcesterio) padažas: 2,5 valgomųjų šaukštų
- krienai: 1 arbatinio šaukštelio
- druska
- juodieji pipirai
- bandelės: 5
- fermentinio sūrio riekelės: 5
- pomidorai: 1-2
- gūžiniai salotų lapai
- grūdėtosios garstyčios: 2-3 arbatinių šaukštelių
Padažui:
- majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
- konservuotos paprikos: 0,5
- baltojo vyno actas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- juodieji pipirai
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje į jautienos faršą sudedame sutarkuotą svogūną, išspaustą česnako skiltelę, pilame Vusterio padažą, dedame krienus, pagardiname druska, juodaisiais pipirais bei viską gerai išminkome. Suformuojame 5 apskritus paplotėlius.
2. Tuomet keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame paplotėlius. Kepame keletą minučių, kol gražiai apskrus iš vienos pusės, apverčiame, uždedame po riekelę sūrio bei kepame dar keletą minučių.
3. Tada padažui skirtus produktus trintuvu sumalame iki vientisos masės (jei bus rūgštoka, įberiame cukraus bei dar kartelį pamalame).
4. Ant abiejų bandelės pusių uždedame grūdėtųjų garstyčių bei užtepame padažo, paskirstome per visą paviršių. Po to dedame salotos lapą, iškeptą jautienos paplotėlį, kelias riekeles pomidoro bei užvožiame bandelės pusele. Skanaujame!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas