Kepti vištienos gabalėliai (chicken nuggets)
Ingredientai patiekalui:
- miltai: 1 puodelio
- druska: 1 valgomojo šaukšto
- pipirai
- kiaušiniai: 2 (didelių)
- džiūvėsėliai: 2 puodelių
- vištienos krūtinėlės file: 2
- aliejus
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje plastikiniame maišelyje sumaišykite miltus, druską bei pipirus. Dubenėlyje išplakite kiaušinius su 2 valgomaisiais šaukštais vandens. Atskiroje lėkštėje suberkite džiūvėsėlius.
2. Tuomet gabaliukais supjaustytą vištieną sudėkite į maišelį su miltais bei gerai suplakite, kad pasidengtų mėsa miltais.
3. Po to pamirkykite kiekvieną gabalėlį kiaušinio plakinyje, apvoliokite džiūvėsėliuose bei dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Aliejaus turi būti tiek, kad kepant apsemtų vištieną.
4. Kepkite, kol vištienos gabalėliai gražiai apskrus. Iškepus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų nereikalingą riebalų perteklių. Skanaukite su mėgiamu garnyru!