Kiaulienos – morkų guliašas
Ingredientai:
- kiaulienos sprandinė: 700 gramų
- morkos: 2
- svogūnai: 1
- česnakas: 2 skiltelių
- grietinė: 200 mililitrų
- grūdėtosios garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
- pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- sultinys
- druska
- pipirai
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje mėsą supjaustome pailgomis juostelėmis, apkepame jas aliejuje, baigiant kepti įspaudžiame česnaką bei padarstome druska ir pipirais.
2. Tuomet apkeptą męsą dedame į puodą, užpilame sultiniu bei troškiname. Sutarkuotas morkas bei susmulkintą svogūną apkepame ir dedame troškintis kartu su mėsa.
3. Kiek vėliau įdedame garstyčių, pomidorų padažo, grietinę, jei reikia dar šiek tiek prieskonių bei patroškiname maždaug 30 minučių. Idealiausi valgyti su paruošta bulvių koše. Skanaujame.