Kuskusas su mėsa ir daržovėmis
Ingredientai:
- Kuskuso kruopų – 400 g
- Jautienos ar kitos mėsytės – 500 g
- Svogūno didelio – 1 vnt.
- Morkos didelės – 1 vnt.
- Paprikos saldžiosios – 1 vnt.
- Cukinijos jaunos neperaugusios – 1 vnt.
- Česnako – 2-3 skiltelės
- Smulkintų konservuotų pomidorų – 1 skardinės (400 g)
- Šviežių krapų, petražolių – 1 sauja
- Druskos, pipirų – pagal skonį
Gaminimo eiga:
1. Mėsą supjaustykite gabaliukais.
2. Svogūną, morką, papriką, cukiniją supjaustykite stambiai.
3. Krapus ir petražoles susmulkinkite.
4. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite mėsą, sudėkite svogūnus ir maišydami apkepkite iš visų pusių.
5. Sudėkite morkas, paprikas ir maišydami apkepkite. Po to sudėkite cukiniją ir kepkite, kol mėsa ir daržovės suminkštės.
6. Supilkite konservuotus pomidorus, išspauskite česnako skilteles, įberkite druskos, pipirų ir žalumynų. Viską sumaišykite ir dar truputį patroškinkite.
7. Kuskusą sumaišykite su 2 valg.šaukštais aliejaus (kad nesuliptų) ir užpilkite verdančiu vandeniu. Dubenį uždenkite ir kruopas palikite brinkti. Po 10 min išmaišykite šakute.
8. Kuskusą supilkite į lėkštę. Ant viršaus sudėkite troškintą mėsą su daržovėmis.
Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Rasos virtuvės užrašai