Lengvai paruošiamas varškės tortas
Ingredientai tortui:
- kakava: 6 arbatiniai šaukšteliai
- jogurtas: 300 mililitrų (norimas skonis)
- pusriebė varškė: 2 pakeliai
- pienas: 10 mililitrų
- sausainiai: 500 gramų
- vanilinis cukrus: 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje sutrinkime varškę su vaniliniu cukrumi tol, kol nebesijaus cukraus grūdelių. Tada įmaišykime jogurtą. Pasilikime nedidelį dalį sausainių trupiniams, ir iš šių sausainių sudėliokime stačiakampio formą bei tepkime pirmąjį varškės sluoksnį, tada ant viršaus vėl sausainius ir vėl varškę.
2. Sluoksnių darykime tiek, kiek norime. Padariusios pyragą, aptepkime jį likusia varške, bei likusius sausainius sutarkuokime su burokine tarką bei aptrupinkime visą tortą.
3. Glajus: Sumaišykime kakavą su pienu bei cukrumi. Gautu glajumi gražiais raštais papuoškime tortą. Pabaigusios daryti įdėkime į šaldytuvą bent 60 minučių, bet šiaip kuo ilgiau, tuo geriau. O po to jau galima valgyti ir mėgautis!