Makaronai su tunu ir pomidorų padažu
| |

Makaronai su tunu ir pomidorų padažu

Patiekalui reikės:

  • makaronų: 400 gramų
  • konservuotų pomidorų: 400 gramų
  • tuno savose sultyse: 140 gramų
  • alyvuogių aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
  • svogūnų: 1
  • česnako: 2 skiltelių
  • aitriųjų pipirų: 1/2 arbatinio šaukštelio
  • cukraus: 1/2 arbatinio šaukštelio
  • šviežių baziliko lapelių: 4

Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia makaronus išverdame sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės. Tuomet susmulkiname svogūną, česnaką bei konservuotus pomidorus.

2. Tada gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų bei kelias minutes pakepiname svogūnus. Suberiame česnaką, pomidorus, aitriuosius pipirus bei cukrų. Pagal skonį įberiame druskos, pipirų bei gerai išmaišome. Užverdame bei ant mažos ugnies troškiname maždaug 5 minutes.

3. Galiausiai, tuną nuvarviname, susmulkiname šakute, suberiame į padažą bei išmaišome. Nukoštus makaronus sudedame į padažą bei išmaišome. Dedame į lėkštes, užberiame smulkintų bazilikų lapelių. Jei reikia, pagardiname maltais juodaisiais pipirais. Skanaus!

Recepto autorius: Neringa Kalasauskaitė

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai