Maltos kiaulienos kepsnys
Ingredientai:
- malta kiauliena (liesesnė) – 500 gr.
- kiaušinis – 1 vnt.
- druska, pipirai, česnakas
- krakmolo – 1 valg. šaukšt.
Gaminimo eiga:
1. Mėsą sumaišyti su druska ir pipirais, česnaku padalinti delno dydžio rutuleliais.
2. Mėsą dėti ant lentelės ir peiliu gerai išmušti. Tuomet lopetėle atsargiai nuimti ir volioti kepsniuką į miltus ir kiaušinio plakinį.
3. Tuomet apkepti aliejuje iš abiejų pusių.
4. Bulvių košei sutrinti bulves grūstuve, įdėti šaukštą sviesto ir užpilti verdančiu pienu, viską gerai pagrūsti.
5. Haminame pievagrybių padažą. Pievagrybius nuplauname, supjaustome ir apkepame svieste (apie 2-3 minutes).
6. Dedame druskos, kitų prieskonių pagal skonį ir pilame grietinėlę. Pabarstome miltais, maišome, kol pradeda tirštėti.
7. Nukeliame nuo ugnies. Padažą užpilame ant bulvių košes.
Salotos iš tarkuotų morkų, spausto česnako ir majonezo, pagardintos druska, pipirais.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Enrikos receptai