Mėsainis su jautiena
Mėsainis su jautiena ir su spec. burgeriu padažu. Padažas matomas nuotraukoje! Ingredientai surašyti 4-iems mėsainiams.
Mėsainiams reikės:
- Hamburgerio bandelių – 8 vnt
- Jautienos faršo – 500 gramų
- Marinuotų agurkų – 1 vnt
- Pomidoro – 1 vnt
- „President” sūrio pakeliais: 2 vnt
- Salotų – 1 vnt
- Svogūno – 1 vnt
- Druskos ir pipirų: pagal skonį
Gaminimo eiga:
1. Išprieskoniuojame faršą pipirais bei druska.
2. Suskirstome faršą į 4 lygias dalis ir padarome plonus apvalius kotletus. (stenkitės padaryti kuo plonesnius ir didesnius. Turi netilpti į delną, nes kepant smarkiai susitrauks).
3. Kepkite pagamintus apskritus kotletus keptuvėje ant aliejaus kol iškeps (arba palikite su šiek tiek kraujo jeigu mėgstate žalesnę jautieną).
4. Kol kepą jautiena supjaustykite marinuotą agurką, pomidorą, paruoškite salotos lapus.
5. Orkaitės skardoje ant sviestinio popieriaus išdėliokite hamburgerio bandeles. Ir viršutines ir apatines bandelių puses ištepkite spec. Helmans Burger padažu. Padažo dėkite daug – per daug nebūna. 🙂
6. Ant viršutinių ir apatinių bandelių uždėkite po sūrį iš pakelio.
7. Po to, ant apatinių pusių uždėkite pomidoro griežinėlius, agurkų griežinėlius, svogūno.
8. Galiausiai iškepus mėsai uždėkite ją ant paruoštos apatinės bandelės ir užvoškite viršutine.
9. Mėsainius su skarda pašaukite į įkaitintą 200C orkaitę ir kepkite 10 min, kol sušils bandelės bei išsilydis sūris. Skanaus!
Patarimas, prie šio patiekalo puikiai tinkantis gėrimas – CocaCola. 🙂