Mielinės spurgos
Ingredientai:
- šiltas vanduo – 1 stiklinė
- mielės – 1 arbat. šaukšt
- cukrus – 1 stiklinė
- miltai – 2 stiklinės
- aliejus
- kiaušiniai – 3 vnt
- cukraus pudra
Gaminimo eiga:
1. Į dubenį supilkite vandenį, sudėkite mieles, miltus. Gerai išmaišykite.
2. Kitame inde išplakite kiaušinius su cukrumi ir įpilikite į miltų mišinį. Tešlą pusvalandžiui palikite šiltai, kad pakiltų.
3. Įkaitinkite aliejų. Šaukštu kabinkite tešlos ir dėkite į karštą aliejų. Jo neperkaitinkite. Kad tešla neliptų prie šaukšto, vertėtų jį pamerkti į karštą vandenį.
4. Aliejuje spurgas vartykite ir žiūrėkite, kad nepervirtų. Apibarstykite cukraus pudra ir ragaukite.
Skanaus!