Nekeptas sausainių pyragas
Ingredientai:
- paprasti sausainiai: 350 gramų (naudoti kaimiški)
- sviestas: 100 gramų
- liesa grietinėlė: 0,5 puodelio
- grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
- smulkinti migdolai be luobelių: 100 gramų
- baltasis šokoladas: 100 gramų
- džiovintos spanguolės: 100 gramų
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje sviestą dėkite į vieną dubenį su grietinėle, grietine bei sulaužytu šokoladu. Tirpinkite ant karštų garų, kol viskas ištirps, išmaišykite iki vientisos masės bei palikite atvėsti.
2. Tuomet sausainius palaužykite bei sumaišykite su smulkintais riešutais bei spanguolėmis. Ant viršaus pilkite tirpintą skystąją masę bei išmaišykite, arba tiesiog rankomis paskirstykite, kad visi sausainiai ja apsiveltų.
3. Tada pyrago formelę išklokite su maistine plėvele, o ant viršaus suberkite sausainių masę, šiek tiek rankomis prislėkite prie dugno bei pastatykite į šaldytuvą sustingti. Galiausiai galite skanauti su visa šeima!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrieles blogas