Pistacijų ledai
|

Pistacijų ledai

Ingredientai:

  • išgliaudytos kepintos sūdytos pistacijos: 120 gramų
  • cukrus: 130 gramų
  • grietinėlė: 450 gramų (35%)
  • pienas: 240 mililitrų
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • migdolų esencija: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • tryniai: 6 (dideli)

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje 90 ramų pistacijų sumalkite blenderiu iki mažų gabalėlių.

2. Tuomet į puodą pilkite pusę grietinėlės, pieną, cukrų bei viską kaitinkite, kol cukrus ištirps.

3. Tada suberlote susmulkintas pistacijas bei uždenkite puodą. Palikite pastovėti maždaug 30 minučių.

4. Po to perkoškite mišinį per sietelį, trindamos šaukštu, kad kuo daugiau išbėgtų skysčio. Atskirame inde išplakite trynius. Į juos plona srovele pilkite šiltą pieno mišinį. Supilkite viską atgal į puodą bei nuolatos maišydamos dar pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol masės sutirštės (iki kisieliaus konsistencijos).

5. Galiausiai supilkite migdolų esenciją bei vanilinį cukrų. Į dubenį, kuriame šaldysite ledus, supilkite likusią grietinėlę. Į ją perkoškite pieno bei kiaušinių mišinį. Viską atvėsinkite ir dėkite į šaldymo kamerą.

6. Kas 30 minučių 3-4 kartus viską išplakite mikseriu. Paskutinį kartą išplakusios sudėkite likusias pistacijas bei palikite šaldytis per naktį. Skanaus!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Jurgitos receptai

Parodyta 5, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai