Paprasta pica itališkai
|

Paprasta pica itališkai

Tešlai reikia:

  • 1 puodelio šilto vandens
  • maždaug 2 1/2 puodelių kvietinių miltų
  • žiupsnio jūros druskos
  • žiupsnio cukraus
  • 6 g sausų mielių (1/2 pakuotės)
  • 3 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
  • miltų (kočiojimui)

Picai reikia:

  • pomidorų padažo
  • šviežio gabalo parmezano Reggiano
  • Serano kumpio kelių riekelių
  • saulėje džiovintų pomidorų (geriausia konservuotų aliejuje)
  • šakelių šviežių prieskonių: baziliko, čiobrelio, raudonėlio

Gaminimo eiga:
1. Sumaišyti mieles su žiupsniu cukraus (maždaug nubrauktu šaukštu). Užpilti šiltu vandeniu (užteks 1/4 arba 1/2 puodelio iš to ką turime). Išmaišyti šakute ir palikti kokioms 10-15 minučių. Masė turi suputoti, suburbuliuoti, padidėti.

2. Puodelį miltų dubenyje sumaišyti su druska. Supilti mielių, cukraus, vandens mišinį, išmaišyti. Supilti likusius miltus, vandenį ir aliejų. Užminkyti minkštą, truputį lipnią tešlą. Kitą dubenį ištepti aliejumi, įdėti išminkytą gumulą tešlos ir leisti pakilti (60-80 min.).

3. Kai tešla pakyla ir bando išsiropšti iš indo, laikas ją minkyti. Pabarstyti miltais medinę lentą ar stalo paviršių. Padalinti tešlą į 3-4 lygias dalis. Paimti vieną burbulą, susukti jį, minkyti, tada suploti kočėlu. Iškočioti ploną blyną. tiesti jį į miltais pabarstytą kepimo skardą. Kepti įkaitintoje orkaitėje, 200°C laipsnių temperatūroje, apie 12-15 minučių, kol švelniai paauksuos.

4. Taip iškepti visus picos lakštus ir uždengti kad nesukietėtų. Aptepti picas paruoštu padažu, galima dar trupučiu aliejaus apšlakstyti. Ant viršaus užtarkuoti sūrio, apdėlioti mėsos riekelėmis, saulėje džiovintais pomidorais. Kepti kol sūris išsilydys ir pica dailiai apskrus. Paruoštą picą apibarstyti šviežiais prieskoniais.

Parodyta 5, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai