Salotos su avokadu ir vištiena
Ingredientai salotoms:
- smulkiai pjaustyta vištienos krūtinėlė – 1 stiklinė
- avokadas – 1 vnt
- obuolys – 1 vnt
- smulkiai pjaustyti salierai – 1 stiklinė
- smulkiai pjaustytas raudonasis svogūnas – 1 stiklinė
- petražolės – 2 valg. šaukšt
- citrinos šaukštas – 1 valg. šaukšt
- druska – 1 arbat. šaukšt
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis
- moliūgų aliejus
Gaminimo eiga:
1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite kuo smulkiau ir kepkite keptuvėje ant šlakelio aliejaus.
2. Nulupkite avokadą ir iš vidaus išimkite kauliuką. Supjaustykite ir dėkite į dubenį.
3. Nulupkite obuolį ir smulkiai supjaustykite. Salierus ir raudonąjį svogūną taip pat supjaustykite. Petražoles susmulkinkite. Viską dėkite į dubenėlį.
4. Iškeptą vištieną nusausinkite ir dėkite į salotas. Apšlakstykite citrinų sultimis ir moliūgų aliejumi. Pabarstykite druska ir pipirais. Viską kruopščiai išmaišykite.
Šias salotas galite valgyti kartu su batonu.